Velence

ismertető, Velencei képek, galéria




Velence

A Velencét Budapest és Székesfehérvár között találhatja meg, Budapesttől 40-50 km, Székesfehérvártól 15-20 km, autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető.

A kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Velencei-tó, Magyarország legvonzóbb üdülő-, pihenőhelyeinek egyike. A Napfény tava nevet azért kapta a tó, mert a nap 2050 órán átsüti évente.

A velencei vasútállomáshoz a legközelebbi strand az Ifi Strand, mely talán a leghosszabb partszakasszal rendelkezik és a legkedveltebb velencei-tavi strandok közé tartozik. A különböző vízmélységek miatt egyaránt ideális az úszni vágyóknak és a kisgyermekes családoknak is. Az Ifi strand tulajdonképpen az óriáscsúszdáig tart és a csúszdától a tóbíró strandig nyitott partszakaszként működik. Érdemes ezt figyelembe venni, hiszen a vízimentők csak a kijelölt partszakaszt figyelik. Összességében az egyik legjobb és szolgáltatásaihoz képest a legolcsóbb velencei-tavi strand. Ha valaki tömegközlekedéssel érkezik, abban az esetben szinte ingyen megúszhatja a strandolását.

A Velencei-tó ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, kiváló vize a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja. A fürdésen kívül a reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

Települések Velence közvetlen közelében

Települések Velence környékén